Gatuaj pa Receta: Cheeseburger Epik

Meqenese po vjen fundjava, eshte e rendesishme te kuptohet qe mund te qelloje qe te ngecni (ose doni) te rrini ne Tirane (dhe/ose ne qytetin ku jeni). Me e keqja per mua eshte kur doni te rrini ne shtepi. Te pakten ne rastin tim, me qelloi qe te shpenzoja fundjaven nga prinderit, kur ata nuk ishin aty 😛 

Para shume kohes, kur isha une me i vogel dhe ende jetoja me ta, na u duk goxha gje super te merrnim nje grile elektrike nga ato me uje – parimisht u morr dhe nuk u perdor me per shume kohe pasi ka problemin qe duhet lare.

Long story short – e nxorra nga arkiva dhe e vura ne pune. Gjeja me e mire qe mund te beja eshte nje burger tamam sic duhet. 

Do ju duhen:

  • 500 gram mish te grire – une preferova te merrja mish vici. 
  • gjysem qepe e prere holle
  • gjysem fete buke te vjeter te bere ne therrime
  • Kripe
  • Piper
  • Hudher pluhur
  • Piper i kuq
  • paprika
  • saffron
  • Djathe me feta
  • Panine
  • Domate dhe qepe
  • majonez
  • Nje birre (se nuk hahet bugeri tamam pa pire nje birre sic duhet)

Pergatitja:

  • Te gjitha erezat, qepet, buken e vjeter dhe mishin hidhini ne nje tas dhe miksojini goxha mire me duar. Shtypini mire – goxha mire dhe ndajini ne 6 copa te barabarta. 
  • Punojini mire dhe ne forma te rumbullakta. 
  • Nxeheni grillen mire (duhet te jete nxehur maksimalisht)
  • Vendosini burgerat – lereni rreth 5-7 minuta, kthejini (dhe duhet te kete marre ate ngjyren e burgerit) dhe kthejeni – ne ate moment vendoseni, kur ta kthehni djathin me feta. Lereni gjithashtu edhe 5-7 minuta. 
  • Me 5-7 minuta merrni nje burger te behet medium (qe dmth eshte pak i kuq. Nese e doni me pak ose me shume, lereni m epak ose me shume. 
  • kur burgeri te jete afersisht i bere, vendosni buken te theket. 
  • Lyejeni me majonez, preni pak qepe dhe domate ne rrathe dhe bejini bashke

Tani hapni birren, dhe jepini drejtim.

  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Caipirinha me manaferra

Sezoni i manaferrave ka filluar dhe eshte e rendesishme qe keto fruta, kaq te ...

Kanë Margarita pak spicy me kastravec

Buddha cfare vape! A eshte normale? Ne mes te shkurtit duhet te benim namin ...

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Çmitizime: Si të gatuajmë karkaleca të skuqur

Pas një sezoni tepër interesant pushimesh, sot është dita e parë e kthimit në ...