Biskota krokante me cokollate dhe arre kokosi

Pёrbёrёsit

  • 500 g Corn Flakes
  • 250 g Gjalpё
  • 100 g Sheqer tё kaftё
  • 150 g Çokolatё tё zezё
  • 7 lugё supe Mjaltё
  • 100 g Kokos
  • 150 g Lajthia apo arra

Shtresa e sipёrme

  • 150 g Çokolatё e zezё
  • 10dcl Qumёsht

Pergatitja:

  • Merreni njё tenxhere, dhe vendoseni pёrmbi stufe elektrike (ne temperature tё ultё) dhe pёrzieni sbashku derisa tё shkrihen gjalpin, çokolatёn, sheqerin e kaftё  dhe pastaj shtoni mjaltёn. Pёrzieni qё tё formoni njё masё homogjene.
  • Copёtoni kutinё e Cornflakesave, qё tё fitoni masa edhe mё tё imta tё tyre.( Unё kam pёrdorur njё çekan tё kuzhinёs).
  • Mё pastaj, shtoni cornflaksat, kokosin dhe lajthite (arrat). Pёrzieni tё gjithё pёrbёrёsit mirё dhe I vendosni nё njё tepsi nё form drejtkёndёshi(katrore). Mos harroni tё vendosni sipёr tepsisё letёr pёr pjekje, mirёpo edhe nёse nuk e keni nuk paraqet ndonjё problem pёr shkak se masa nuk do tё ngjitet edhe aq nё tepsi.
  • Nё njё tenxhere tё vogёl, shkrijeni çokolatёn sё bashku me pak qumёsht dhe pastaj me tё mbulojeni tёrё sipёrfaqen e sipёrme tё ёmbёlsirёs .
  • Vendoseni ne frigorifer pёr tё paktёn 2 orё dhe pastaj mund ta shёrbeni te prera nё copёza tё vogla

Ads

You May Also Like

Receta klasike: Cinnamon Roll

I mbani mend pikat “Cinnabon” që u hapën nëpër Tiranë? As nuk i frekuentoja ...

Pulë Satay me salcë kikirikësh

Nga emri ngjan si një pjatë “fancy”, apo jo? Mos u trembni! Pula Satay ...

Toste Fantastike

Ne vijim te Tostit me te Mire ne Bote me dhane ca njerez ca idera ...

Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, ...