Ide Shën Valentini: Oysters (gocë deti)

Njihen si ushqim delikat dhe fantastik në shije, por sidomos si afrodiziak për njeriun, ndër të tjera.

Me afrimin e ditës së Shën Valentinit dhe “dashurisë në ajër”, dimë ç’të presim.

Në vend që të shkoni në restorante të shtrenjtë apo nga liqeni me lule në dorë, shijoni një natë romantike në shtëpi, me një pjatë guacka oysters si fillim.

 

  1. Merrni sa goca deti të dëshironi dhe nisni fillimisht t’i pastroni guaskat me furçë dhe ujë të ftohtë, për t’u hequr papastërtitë. Hidhni tutje guaskat e hapura.
  2. Mbushni një tenxhere me ujë në lartësinë 5 cm dhe hidhni një gjysmë gotë vere të bardhë për aromë. Mbi tenxheren, vendosni një kulluese makaronash dhe rregulloni në të guaskat e lara.
  3. Vendosni kapak mbi to dhe ziejini për 5-10 minuta derisa të hapen guaskat.

Mund t’u hidhni sipër gocave të detit disa pika limoni, apo disa pika tabasko për pak extra kick.

Super Shën Valentin, s’ke ç’i thua. Nëse s’keni një “shpirt”, festoni dashurinë për ushqimin fundja!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta klasike: Rizoto milanez

Nëse keni dëgjuar fjalën “rizoto”, padyshim që në një pikë të jetës tuaj mund ...

Musakaja tradicionale greke

Nuk është nevoja të bëjmë prezantime për këtë gatim tradicional grek, por i përgatitur ...

Kek me cokollate per 2 minuta

Embelsirat jane pak te veshtira ne mendjen time keshtu qe embelsirat e vetme qe ...

Krem limoni, ëmbëlsira më e thjeshtë në botë!

Të jemi të sinqertë, ëmbëlsirat janë nga gatimet më të vështira për t’u përgatitur. ...

Drejt e nga Brazili: Brigadeiro!

Historitë e ndryshme në internet tregojnë se këta toptha çokollate që ta bëjnë me ...

Vita 99

Ky restorant ne pikpamjen time personale eshte personifikimi i te gatuarit te pastave te ...