Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta e Filetos se pules te furres me perime.

Per kete recete na duhen:

  • dy fileto pule
  • nje patate
  • nje kok brokoli
  • bishtaja(mashurka)
  • speca te kuqe
  • kerpudha
  • domate te vogla

Pergatisim nje tave me leter pjekjeje ne te cilen vendosim filetot e pules te marinuara lehtazi me krip/piper dhe majdanoz. Ne nje tas vecante presim te gjitha perimet dhe i marinojme me krip, piper dhe vaj ulliri vetem.  Ne tave fillimisht vihet pula dhe rreth e rrotull patatet, bishtaja dhe kerpudhat. Brokoli, specat dhe domatet i hedhim me vone teksa duan pak koh te piqen.

E fusim ne nje furre te nxehur (220 grade) per 20 minuta dhe me pas futim brokolin specat dhe domatet dhe i leme per 20 minuta te tjera. E mbyllim furren dhe i leme te ftohen dhe i servirim ne pjata.

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...

Pule me ereza, agrume dhe kaperi

Te gjitha recetat qe kemi postuar deri tani kane patur si qellim kryesor nepsin ...

Kek me çokollatë

Për plot 3 vite me radhë,  kur mamaja më pyeste se çfarë torte doja ...

Kukurec

Këtë fundjavë Pashkësh ortodokse kemi zgjedhur vetëm receta tradicionale greke, jo të padëgjuara nga ...

Kek me qershi dhe kajsi

  Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak. ...

Sallate me pule, patate dhe pomodorini

Receta e sotme, eshte super e thjeshte dhe e shendtshme. Do ju duhen disa ...