Sallate e Ftohte me fasule

Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone – e premte per grosh…por mund te jete a  pasur me shije citrike dhe akoma me e mire. Ja si pergatitet nej super sallte e ftohte me fasule per te lepire gishtat. Perfekte kur jeni me njerez, ideale dhe e ushqyeshme dhe nder te tjera nje pjate shume e thjeshte per tu marre me vete per dreken e punes qe ju mban gjithe diten.

Gjithashtu kini parasysh qe perberesit jane shume flexibel – ska pse te jeni fiks me keto gramatura – thjesht si te ndiheni 🙂

Ju duhen per sallaten:

  • 1 kanace fasule te bardha
  • 1 qepe e vogel e prere holle
  • 1 dore pomodorini te prera ne mes
  • 1 kastravec, me farrat e hequra dhe I prere ne kubike
  • 1 dore ullinj
  • 150-200 gram dajth te bardhe
  • Majdanoz dhe borzilok I prere holle
  • Buke nga ato 10 lekeshet ose sallate jeshile (se tani kane dale ato te fresketat fare) ose sallate laker – ose thjesht luge ;P

Ju duhen per salcen

  • 1 hudher e prere holle
  • 2 limona te shtrydhur
  • 1 luge uthull vere
  • 3-4 luge vaj ulliri
  • 1 luge mustarde Dijon
  • 1 luge e vogel mjalte
  • Kripe dhe piper.

Pergatitja

  1. Ne nje tas kombinoni te gjithe perberesit e salces deri sa te behet nje mase.
  2. Shtoni qepet dhe fasulet dhe lerini 10 minuta te marinohen dhe pastaj shtojini te gjithe perberesit e tjere.
  3. Marinojni me kripe dhe piper ne varesi te shijes tuaj.
  4. Une e preferoj te ftohte keshtu qe lereni pak ne frigorifer dhe pastaj sherbejeni.

Kaq.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads