Si te bejme omleten perfekte

E keni parasysh kur do robi nje mengjes te thjeshte dhe shume te mire? Ku ka me mire se sa nje omlete teper e thjeshte.

Do ju duhen dy veze te rrahura, nje tigan qe nuk ngjit, pak vaj ulliri dhe ereza per ta marinuar. Une preferoj kripe, piper, fara te specit djeges dhe pak hudher te thare pluhur.

Si fillim, nxehni tiganin me zjarr te mesem. Kur te kete marre mire nxehtesi, hidhni pak vaj ulliri – une zakonisht marr nje leter kuzhine, dhe e shperndaj ne te gjithe siperfaqen vajin. Kjo e ben te mundur qe mos kete shume vaj pasi omleta e thith vajin dhe ne te njejten kohe nuk kemi hapesira ne tigan qe skane vaj. Ne kete pike hidhni vezet e rrahura, dhe shperndajeni ne te gjithe hapesiren. Marinojeni me kripe, piper dhe fara te specit djeges.

Lereni te behet pak, mos e levizni, deri sa te formohen flluska dhe pjesa e cepit te omletes te jete formuar. Me nje spatul, ktheheni me kujdes pasi te jeni siguruar qe nuk eshte e ngjitur. Marinojeni me pak kriper dhe piper edhe kete ane.

Tani nuk do shume, pasi pjesa me e madhe e vezes eshte bere. Kur te jete skuqur mire, ktheheni prape, dhe do shikoni qe erezat jane skuqur nga ana qe e marinuam mire. Ne kete pike hidhni hudhren e thare pluhur.

Kaq ishte.

p.s. Ka shume menura per ta bere omleten, por kjo ishte me e thjeshta dhe ajo qe

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta klasike: Cinnamon Roll

I mbani mend pikat “Cinnabon” që u hapën nëpër Tiranë? As nuk i frekuentoja ...

Fiksimi Peanut Butter: Biskota me Gjalp Kikirikesh

Ok, kur vjen puna per embelsira, une jam pakez skeptik dhe kam disa probleme ...

Linguine ne tigan

Përbërësit: Gjysma e një paketë makarona linguine ose ndonjë lloj tjetër makarona qe ju ...

Gazpacho Veror

E bukura e veres, te pakten perkundrjet frutave dhe perimeve, eshte qe ka mjaftueshem nga te ...

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...