Si te bejme omleten perfekte

E keni parasysh kur do robi nje mengjes te thjeshte dhe shume te mire? Ku ka me mire se sa nje omlete teper e thjeshte.

Do ju duhen dy veze te rrahura, nje tigan qe nuk ngjit, pak vaj ulliri dhe ereza per ta marinuar. Une preferoj kripe, piper, fara te specit djeges dhe pak hudher te thare pluhur.

Si fillim, nxehni tiganin me zjarr te mesem. Kur te kete marre mire nxehtesi, hidhni pak vaj ulliri – une zakonisht marr nje leter kuzhine, dhe e shperndaj ne te gjithe siperfaqen vajin. Kjo e ben te mundur qe mos kete shume vaj pasi omleta e thith vajin dhe ne te njejten kohe nuk kemi hapesira ne tigan qe skane vaj. Ne kete pike hidhni vezet e rrahura, dhe shperndajeni ne te gjithe hapesiren. Marinojeni me kripe, piper dhe fara te specit djeges.

Lereni te behet pak, mos e levizni, deri sa te formohen flluska dhe pjesa e cepit te omletes te jete formuar. Me nje spatul, ktheheni me kujdes pasi te jeni siguruar qe nuk eshte e ngjitur. Marinojeni me pak kriper dhe piper edhe kete ane.

Tani nuk do shume, pasi pjesa me e madhe e vezes eshte bere. Kur te jete skuqur mire, ktheheni prape, dhe do shikoni qe erezat jane skuqur nga ana qe e marinuam mire. Ne kete pike hidhni hudhren e thare pluhur.

Kaq ishte.

p.s. Ka shume menura per ta bere omleten, por kjo ishte me e thjeshta dhe ajo qe

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Krem me liker & çokollatë të bardhë

Ndonëse jam fanse e çokollatës se zezë apo me qumësht më tepër, nuk e ...

Roasted tomatoes & goat cheese toast

There is something about toasted bread that has always had my fancy. From simple ...

Si te gatuajme Kulacka ne tigan

E gjithe kjo histori nisi te djelen ne mengjes kur u zgjova me nje ...

Tavë me lulelakër dhe salcë djathi

Lulelakra është nga ato perime që o fshihen nga pjata, o shmangen, gjithmonë në ...