Te ngrohesh pasta ne mikrovalen e zyres

E keni parasysh kur gatuani pak me shume darken para dhe detyroheni ta merrni me vete diten e neserme? Me normalja do ishte ta ngrohje ne mikrovale dhe te hahej pa shume dengla.
Problematika ndodh kryesisht kur keto qe po ngrohim jane pasta!

Pergjigja me standarte do ishte: hahet e ftohte!

Por qellon qe pastat qe keni me vete jane me super salce fantastike, dhe e do ate nxehtesine dhe/ose nuk para I hani pastat dhe ushqimet e ftohta (pervec pizzes! Nuk ka si pizza e ftohte e djeshme!)

Duke kerkuar zgjidhjen neper interentera dhe kishte goxha goxha menyra te ndryshme, por neper zyra zakonisht jeni te limituar nga nje mikrovale (qe mund te qelloje qe nuk punon po nejse)

Kjo metode eshte per ato pasta qe kane nje salce te lengshme.

Zakonisht per ti marre me vete, une I vendos neper tasa qelqi qe jane te  pershtatshme per mikrovale, me kapak plastik ngjyre blu, nuk e di nese i keni pare verdalle (pasi qellon qe ska pjata ne kuzhine – por edhe nese do kishte – PLEASE). Kur te jeni gati ta hani, hidhni ne tas nej luge uje. Futeni ne mikrovale me kapak te mbuluar por jot e mbyllur. dhe ngroheni per 60 sekonda. Nxireni, trazojeni dhe vendosni prape me interval 60 sekondeshe. Kjo menyre ndihmon ne ngrohjen e njetrajtshme te pastave. Pasi te jete nxehur sic e doni, vendsoni kapakun dhe jepini nje te shkundur te mire.

Kujdes mo ju iken kapaku 😛

Per nje dicka extra – merrni pak djath te grire me vete – parmesani eshte me I mire ne kete rast se nuk qullet si kackavalli.

Tani mund ta hani si njeri!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pene me bizele dhe gjalp fragrant erezash

Tani eshte fiks koha e ereezave te fresketa dhe te gjelbra! Perdoreni ne avantazhin ...

7 Rregulla per nje cheesecake persembari

Cheesecake ne mendimin tone jo-profesional jane dhurata e natyres duke kombinuar djath dhe torte ...

Vezë Benedict

Këto vezë luksoze flasin vetë për shijen e tyre, ndaj nuk dimë se sa ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...