Te ngrohesh pasta ne mikrovalen e zyres

E keni parasysh kur gatuani pak me shume darken para dhe detyroheni ta merrni me vete diten e neserme? Me normalja do ishte ta ngrohje ne mikrovale dhe te hahej pa shume dengla.
Problematika ndodh kryesisht kur keto qe po ngrohim jane pasta!

Pergjigja me standarte do ishte: hahet e ftohte!

Por qellon qe pastat qe keni me vete jane me super salce fantastike, dhe e do ate nxehtesine dhe/ose nuk para I hani pastat dhe ushqimet e ftohta (pervec pizzes! Nuk ka si pizza e ftohte e djeshme!)

Duke kerkuar zgjidhjen neper interentera dhe kishte goxha goxha menyra te ndryshme, por neper zyra zakonisht jeni te limituar nga nje mikrovale (qe mund te qelloje qe nuk punon po nejse)

Kjo metode eshte per ato pasta qe kane nje salce te lengshme.

Zakonisht per ti marre me vete, une I vendos neper tasa qelqi qe jane te  pershtatshme per mikrovale, me kapak plastik ngjyre blu, nuk e di nese i keni pare verdalle (pasi qellon qe ska pjata ne kuzhine – por edhe nese do kishte – PLEASE). Kur te jeni gati ta hani, hidhni ne tas nej luge uje. Futeni ne mikrovale me kapak te mbuluar por jot e mbyllur. dhe ngroheni per 60 sekonda. Nxireni, trazojeni dhe vendosni prape me interval 60 sekondeshe. Kjo menyre ndihmon ne ngrohjen e njetrajtshme te pastave. Pasi te jete nxehur sic e doni, vendsoni kapakun dhe jepini nje te shkundur te mire.

Kujdes mo ju iken kapaku 😛

Per nje dicka extra – merrni pak djath te grire me vete – parmesani eshte me I mire ne kete rast se nuk qullet si kackavalli.

Tani mund ta hani si njeri!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Pancakes me Kungulleshka

Me qene se eshte sezoni, le te rekomandojme disa receta sezonale. Kungulleshkat jane ato perime ...

Qofte shtëpie të mira sa më ska

Qoftet janë një gatim tepër domethënës për rajonin tonë, nga Ballkani deri më Azinë ...

Salcat: Majonez me sriracha

Ne jeten tone (ose te pakten timen) nje pjese e rendesishme jane salcat qe ...

Gnocchi me patate

Gnocchit e Italise se veriut jane ato me te famshmet, te cilat jane me ...

Souffle me limon

Mund të jetë thjesht shija ime, por ëmbëlsirat tejet të sheqerosura më kanë tërhequr ...

Pene me bizele dhe gjalp fragrant erezash

Tani eshte fiks koha e ereezave te fresketa dhe te gjelbra! Perdoreni ne avantazhin ...