Kushdo ka nje ushqim te vecant te cilin e lidh me femijerine e tij. Per ne ky eshte nje embelsire shume e njohur: Mafishet. Dyshoj qe ka njerez te cilet se kan provuar dhe nuk e duan ta gllaberojne nje ne keto momente.

Gjeja qe e ben te mir nje embelsire nuk eshte vetem bukuria, kompleksiteti i perberesve ose shija speciale qe kane por ndikon dhe sesa e thjesht eshte te gatuhet nga ju ne shtepite tuaja ne kohen tuaj te limituar.

Per te pergatitur Mafishet ju duhen shume pak perberes:

  • 4 te bardha vezes
  • pak kripe
  • 250 grame sheqer
  • 1/2 lug caji prej vanilje.
  • pak limon

Ne nje mikser elektrik hidhni te bardhat e vezeve dhe kripen dhe rrihini derisa te jet relativisht e formuar( ose mund ta beni dhe me nje mikser dore nqs jeni harcore). Me pas shtoni sheqerin gradualisht dhe ne fund limonin. Vazhdoni ta rrihni dhe per 3 min te tjera teksa hidhni vaniljen.

Hapni furren ne 90 grade dhe ne nje tave te mbuluar me leter kuzhine vendosni topa te perzjeres duke perdorur nje luge.

Lerini ne furr per 90 min ose derisa te kene marre nje ngjyr kafe te lehte.
Lerini te ftohen komplet dhe me pas shijojini.

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Brownie ne filxhan

Si te gatuajme Brownie ne nje filxhan.

Brownie(kek me cokollat) ne nje filxhan eshte zgjedhja me e shpejt dhe mire per ...

Penne Alla Amatriciana

Pastat sic mund ta keni vene re ngelen nje nder gatimet tona te preferuara. ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Strudel me molle

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...